Sapkák

Ha oldalunkon körülnéz, láthatja, hogy cégünk egyik fő profilja a szakácsruházat. Tetőtől-talpig felöltöztetjük a szakácsokat, termékeink között ugyanis a szakácsnadrágon és a szakácskabáton túl szakácskötény, lábbeli és szakácssapka is helyet kapott. Hiszen minden étteremben, ahol kicsit is ügyelnek a külcsínre és az eleganciára, a szakácsok speciális szakácsruházatban dolgoznak. Ez nem csupán az étterem tekintélyét emeli, de az összeillő szakácsegyenruha a főszakácsnak is különleges és egyedi megjelenést kölcsönöz.

A külsőségek mellett azonban a szakácsruhák egyéb fontos funkciót is betöltenek. A szakácssapka például azt a célt hivatott szolgálni, hogy megakadályozza azt, hogy a szakácsok haja belehullhasson az ételekbe. Ez pedig nélkülözhetetlenné teszi a konyhai munka során ezt az egyszerű kis kiegészítőt. Emellett mára már egyfajta jelképpé is vált a szakácssapka a konyhaművészetben.

A szakácssapka általában fehér színben készül a többi, hagyományos szakácsruhához hasonlóan, azonban fazonbeli eltérések gyakoriak. Az is elterjedt szokás a szakmában, hogy a sapka elülső részét hímzésekkel díszítik és tarkítják, ezzel téve egyedivé az öltözéket. A főszakács sapkája legtöbbször a klasszikus fehér színű, buggyos változat, mely tekintélyt kölcsönöz viselőjének.

A szakácssapka összességében két fő funkciót lát el. Az egyik a már említett higiéniai rendeltetés, hogy az ételekbe még véletlenül se kerülhessen lehulló hajszál. Másik szerepe, hogy felitassa a meleg konyhai légkör által okozott izzadságcseppeket, tehát a kényelmi funkció sem elhanyagolható tényező.

Kínálatunkban megtalálható a hagyományos szakácssapka, de kínálunk körsapkát és fejkendőt is, melyeket számtalan színválasztékban bocsájtunk ügyfeleink rendelkezésére. Az óriási kínálatból mindenki kiválaszthatja az ízléséhez és egyéniségéhez passzoló darabot. Nézzen szét szakácssapkáink között, többféle színnel és összetétellel várjuk azokat, akik a legjobb minőségű szakácssapkát keresik.