Antisztatikus, ESD alapanyagok

Cégünk a védőruházati anyagok között antisztatikus tulajdonságokkal rendelkező termékeket is kínál. Az ESD (Electrostatic Discharge), azaz az elektrosztatikus kisülés valójában súrlódás, vagy más érintkezési forma következtében következik be, mégpedig úgy, hogy az adott tárgy felületén vagy magában a tárgyban elektromos töltést generál. Sztatikus elektromosságot az anyagok súrlódása során keletkező pozitív és negatív töltések elkülönülése és helyi felhalmozódása okoz. A töltés erőssége függ a test méretétől, összetételétől, anyagától és elektromos tulajdonságaitól. Amennyiben egy anyag szigetelő tulajdonságú, a töltést mindenképpen közömbösíteni kell. Ha vezetőképes anyagról van szó, kellőképpen hatékony földelés segítségével a töltés semlegesíthető.

Vannak olyan munkahelyek, ahol elengedhetetlen a védekezés az elektrosztatikus töltésekkel szemben. Ilyen például az elektromos ipar is. Az elektrosztatikus kisülések megakadályozása érdekében a szükséges védelemmel kapcsolatban négy fő fázist kell figyelembe vennünk, ezek pedig a következők: megelőzés, védelem, a töltés megszüntetése és semlegesítése. Megelőzésképp annyit tehetünk, hogy mellőzünk minden olyan amúgy szükségtelen tevékenységet és anyagot, amely feltöltődéshez vezethet, illetve az eredmény érdekében antisztatikus anyagot használunk. Antisztatikus tulajdonságú védőruháink rendelkeznek azokkal a tulajdonságokkal, melyekkel elkerülhetőek a kisülésekkel járó balesetek, ugyanis használatukkal a súrlódás és dörzsölődés következtében csupán minimális (200 Voltot nem meghaladó) feszültség keletkezik, ez pedig nem jelent veszélyt a dolgozókra.

A Telestat Plus ESD ruháinkat olyan – elsősorban ipari – felhasználásra ajánljuk, ahol az elektrosztatikus feltöltődésből adódó kockázat komoly veszélyforrás lehet mind a munkaerő, mind az elektromos alkatrészek, berendezések számára. A Superbandmaster (SBM) Nega-Stat antisztatikus védelmet nyújtó alapanyag kiválóan alkalmazható köpenyek és nadrágok készítésére, termékeink széles színválasztékban készülnek. Az Indestructible (IND) Nega-Stat anyagokat kétrészes munkaruhák, valamint kabátok készítéséhez ajánljuk, míg Coverstat elnevezésű anyagjaink sokféle ruhadarabhoz és területen felhasználhatók, így például benzinkutaknál, gumiabroncs-gyártásnál, telekommunikációban, elektronikai iparban, áramszolgáltatóknál, továbbá jármű szervizelés és karbantartás során is maximális védelmet nyújtanak.