Jólláthatósági anyag

A jólláthatósági anyag olyan festékanyagot tartalmaz, mely nem csupán a látható fénysugarak megfelelő színű részeit veri vissza, hanem a nappali fényben folyamatosan jelenlevő UV sugárzást is a látható fény tartományába alakítja, ezzel növelve a fényhatást. Így a jólláthatósági anyagok a környezetüknél fényesebbek lesznek, mintegy világító hatást váltanak ki. Ez a hatás annál erősebb, minél erősebb a fényforrás UV tartalma. UV tartalom nélküli lámpafényben ez a hatás nem érvényesül. Éppen ezért egészítik ki az ilyen ruhákat fényvisszaverő csíkokkal is, melyek a rájuk eső teljes fényt tükörszerűen verik vissza, a ráeső fényben csillogó hatást keltve. Ezzel szürkületben vagy sötétben, egy fényszóró hatására is feltűnően villannak fel. A ruha és a környezet minél erősebb kontrasztját a jól láthatósági ruházat háttéranyagának a színe és felületének nagysága határozza meg. Olyan fluoreszkáló színeket ír elő a szabvány, melyek a nappali fényben hatásosan szembetűnnek a legtöbb környezeti háttérben, akár városban, akár vidéken. Ez az előírás szerint a következő három szín lehet: a fluoreszcens sárga, a fluoreszcens narancsvörös és a fluoreszcens vörös. Gyengébb fényviszonyok esetén a hatás fényvisszaverő anyagokkal, a háttéranyagra felrögzített, minimum 5 cm széles fényvisszaverő csíkokkal erősíthető, melyek a ruházatra vetülő fényt (például reflektor, fényszóró) visszaverik.

Számos munkafolyamathoz előírás a jólláthatósági ruházat viselete. Cégünk a legjobb minőségű, és legnépszerűbb jólláthatósági anyagok több fajtáját kínálja hydrofoil kikészítéssel, mivel rendkívül fontos a láthatósági anyag minősége és vastagsága. Termékeink sokrétű védelmi képessége széles felhasználói körnek nyújt tökéletes védőruhát. A láthatósági anyag kiváló minősége, a fluoreszkáló szín és a lángmentesített fényvisszaverő szalagok kiváló láthatóságot garantálnak. Jólláthatósági ruháink a legújabb divatnak felelnek meg, legyen szó mellényről, pólóról vagy nadrágról, ezek az anyagok kitűnő alapot nyújtanak.

Luminex C2

Egyedülállóan magas pamut tartalmú jólláthatósági alapanyag.

IND HV Yellow

A legnépszerűbb jólláthatósági alapanyag hydrofoil kikészítéssel.

Luminex 270

Narancs, piros és sárga színben készül.

SZOLGÁLTATÁSAINK

Vállaljuk a nálunk vásárolt függönyök, sötétítők, dekorok elkészítését egyedi igényeknek megfelelően is. Vendéglátó helyek részére készítünk abroszokat, szalvétákat, dekorokat előzetes árajánlat alapján.
Megrendelt áruját, amennyiben kívánja házhoz szállítatjuk, melynek díjáról előzetesen tájékoztatjuk.

Variker Kft. textil kis- és nagykereskedés • 1156 Budapest, Páskomliget u. 64. Tel./fax: 410-2003 variker@variker.hu • 2011. Minden jog fenntartva!